Αξιοθέατα στην Κέρκυρα

Τα αξιοθέατα στην Κέρκυρα είναι αμέτρητα, η πολυτάραχη ιστορία του νησιού με τους πολλούς κατακτητές με τις διαφορετικές κουλτούρες, άφησαν ανεξίτηλα σημάδια και κυρίως πανέμορφα κτίρια και αξιοθέατα που χρειάζονται πολλές μέρες για να τα επισκεφτεί κανείς, μερικά μόνο από τα αξιοθέατα και μνημεία είναι τα παρακάτω:

Το Μον ρεπό

Το ανάκτορο που χρησιμοποιούσε η πρώην βασιλική οικογένεια σαν την καλοκαιρινή της κατοικία, είναι απέναντι από την Παλαιόπολη, δηλαδή την αρχαία Κέρκυρα, στο Κανόνι και σήμερα ανήκει στο Δήμο Κέρκυρας που το έχει κάνει μουσείο.

Διάφορες πολύ παλιές εκκλησίες

Οι περισσότερες Ιταλικής τεχνοτροπίας όπως η εκκλησία που στεγάζει το ιερό σκήνωμα του πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα, βρίσκεται στην πλατεία ηρώων πολυτεχνείου στην οδό Καλοχαιρέτου.

Αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης

Πρόκειται για την αρχαία πόλη της Κέρκυρας, ανάμεσα από το Κανόνι και τη γαρίτσα με το ναό της Αρτέμιδας και άλλα ευρήματα.οι Μπενίτσες και η γύρω περιοχή

οι Μπενίτσες βρίσκονται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο ElGreco, μόλις 1 χιλιόμετρο και πάντα ήταν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς της Κέρκυρας.

Το τουριστικό αυτο θέρετρο είχε γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη από την δεκαετία του 60 και αργότερα τις δεκαετίες του 70 και 80, αλλά και τώρα εξακολουθεί να είναι από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα και συγχρόνως μία από τις ομορφότερες και αυθεντικά παραδοσιακές τοποθεσίες του νησιού. Από το ξενοδοχείο μας οι Μπενίτσες απέχουν 10 λεπτά με τα πόδια και ίσως να είναι ο πρώτος σας σταθμός κατά την περίοδο των διακοπών σας στην Κέρκυρα.

Διαθέτουν τα πάντα από όσα μπορεί να ζητήσει ο επισκέπτης, από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, κάθε είδους ενοικιαζόμενα δωμάτια, πεντακάθαρες οργανωμένες παραλίες με θαλάσσια σπορ, εξαιρετικά εστιατόρια για κάθε είδους γούστα, καφέ μπαρ για καφέ η ότι άλλο, σούπερ μάρκετς, τουριστικά γραφεία, καταστήματα τουριστικών ειδών, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, αλλά και η νυχτερινή ζωή παρά την κάμψη των τελευταίων χρόνων εξακολουθεί να είναι έντονη και συναρπαστική.

Το χωριό ήταν παλιά ένα μικρό ψαροχώρι, οι σημερινοί κάτοικοι παρά την δυναμική ασχολία τους με τον τουρισμό εξακολουθούν πάντα να έχουν σχέση με το ψάρεμα σε επαγγελματική αλλά και ερασιτεχνική βάση, υπάρχουν πάντα τα ψαράδικα καϊκια τόσο στη νέα μαρίνα που δημιουργήθηκε σαν καταφύγιο τουριστικών σκαφών όσο και στους υπόλοιπους κολπίσκους φυσικά λιμανάκια όπως αυτό της Κουτσομαρούλας.

Στις Μπενίτσες μπορεί να δει κανείς εκτός από τη θάλασσα, αρκετά αξιοθέατα και να χρησιμοποιήσει τα μονοπάτια πάνω στις πλαγιές του βουνού για εξορμήσεις στη φύση είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο αλλά και με αυτοκίνητο όπου υπάρχει αρκετά πλατύς δρόμος, υπάρχουν πολλά μονοπάτια μέχρι την κορυφή του βουνού του Σταυρού αλλά και κανονικός δρόμος.

Στο υδραγωγείο υπάρχουν οι πηγές που τροφοδοτούν με νερό μεγάλο κομμάτι του νησιού μέχρι και την πόλη της Κέρκυρας.

Υπάρχουν στο κέντρο σχεδόν του χωριού και δίπλα στην εθνκή οδό πολύ καλά διατηρημένα ερείπια αρχαίων Ρωμαϊκών λουτρών, δείγμα του ότι η περιοχή κατοικείται από την αρχαιότητα, υπάρχουν δεκάδες απομονωμένα εκκλησάκια στις πλαγιές του βουνού.

Υπάρχει το Μουσείο θαλάσσης από τα μοναδικά στο είδος του και με τεράστια ποικιλία εκθεμάτων, βρίσκεται λίγα μέτρα πιό κάτω από τη Λαόπετρα, μια πολύ χαρακτηριστική αιωρούμενη σχεδόν πέτρα που υπάρχει στη βόρεια είσοδο της Μπενίτσας δίπλα στον κεντρικό δρόμο.

Και φυσικά το παλάτι Αχίλλειο, ακριβώς στην κορυφή του λόφου στον οποίο είναι χτισμένο το ξενοδοχείο μας, πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο το νησί.

Χτισμένο το 1890 από την τότε βασίλισσα της Αυστροουγγαρίας Ελισσάβετ που ήταν γνωστή με το προσωνύμιο Σίσσυ, σήμερα το νεοκλασσικό κτίριο του Αχιλλείου, αφού έχει περάσει από πολλές φάσεις μεταξύ των οποίων εκτός των άλλων υπήρξε και καζίνο για πολλά χρόνια, είναι πλέον μουσείο και τόπος που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτεί όποιος έρχεται στην Κέρκυρα.